What We Do

Education

  • Woodstock School | Mussoorie, Uttarakhand, India | In the summer of 2000, Woodstock School kicked off a revitalization campaign of its physical infrastructure, spread across a vast campus, in preparation for its sesquicentennial anniversary in October 2004.

  • Woodstock School | Hanfl Centre for Outdoor Study | Mussoorie, Uttarakhand, India | The brief for the Hanifl Center was for a facility that could become the home for their outdoor education programme, allowing future generations to discover, value and help conserve fragile ecosystems of this region of the youngest mountains of the world.

  • Woodstock School | Hanfl Centre for Outdoor Study | Mussoorie, Uttarakhand, India | The architect's list of key concerns were aspects like the high seismic activity in this area, passive building systems, like trombe walls and solaria for thermal comfort, space heating, natural day lighting in all learning spaces, water management, and rainwater harvesting.

  • Woodstock School | Hanfl Centre for Outdoor Study | Mussoorie, Uttarakhand, India | Each learning space was planned for flexible interactive furniture layouts. Day lighting played an important role, and was a determinant of form through skylights and building skin.

  • Woodstock School | Hanfl Centre for Outdoor Study | Mussoorie, Uttarakhand, India | Vertical circulation is in the central core of the building while the horizontal movement doubles up as a display gallery with diffused natural light filtering in from the skylight above.

  • Woodstock School | Midlands Students Residence | Mussoorie, Uttarakhand, India | Residence has been one of the most recognized skylines of Mussoorie. It was an incisive rehabilitation project, dealing with structural improvements and a retrofit, area increase for the entire building by inserting a whole new floor within its existing height.

  • Woodstock School | Midlands Students Residence | Mussoorie, Uttarakhand, India | While the insides underwent a comprehensive transformation, the skyline was kept as in the original. Upgraded and added spaces, including two solaria, and better services together comprise a new environment for students of more than thirty nationalities.